II edycja Wirtualnej Międzynarodowej Konferencji Naukowej pt. „Plant Productivity and Food Safety: Soil science, Microbiology, Agricultural genetics and Food quality

Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w II edycji Wirtualnej Międzynarodowej Konferencji
Naukowej pt. „Plant Productivity and Food Safety: Soil science, Microbiology, Agricultural genetics and Food quality”, organizowanej przez Prof. Katarzynę Hrynkiewicz z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. Konferencja objęta jest patronatem PTMyk.
Konferencja odbędzie się w dniach 15-16.09.2022 r. (czwartek-piątek). Szczegóły wydarzenia oraz harmonogram wraz z listą zaproszonych prelegentów dostępne na stronie: https://soil-micro.umk.pl/pages/Konferencja_2022/

Opis konferencji: Głównym założeniem organizowanej konferencji jest umożliwienie wymiany
wiedzy, poglądów i doświadczeń naukowych w zakresie utrzymania mikrobiomu sprzyjającego
rozwojowi roślin oraz zrównoważonego użytkowania gleby jako kluczowych czynników
zwiększających tolerancję roślin na abiotyczne i biotyczne warunki środowiskowe oraz pozwalających utrzymać ich wysoką produktywność. Podczas poszczególnych paneli tematycznych zostaną szeroko omówione nowe trendy badawcze dotyczące mikrobiomu roślinnego i lipidomu oraz wpływu czynników abiotycznych na ich wzrost i rozwój, hodowli roślin bezpiecznych dla zdrowia o zwiększonej wartości odżywczej, wykorzystania czynników biokontroli i biofortyfikacji w uprawach roślin oraz potrzeby monitorowania zmian w środowisku glebowym w celu osiągnięcia zrównoważonego zarządzania zasobami glebowymi.
Konferencja odbędzie się online za pośrednictwem platformy MS Teams.

Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy!

Ten wpis został opublikowany w kategorii Aktualności. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.